OSMEH ZA HUMANOST

Poznate ličnosti na Hisbasovom kalendaru!

Poslednjeg meseca 2017. godine na kioscima se pojavio humanitarni kalendar udruženja Hisbas. Realizaciju ovog kalendara pomogli su pre svega poznate ličnosti koje su se odazvale pozivu da se pojave na stranicama kalendara. Naslovnu stranicu ulepšala je svojim osmehom Tamara Dragičević, talentovana i mlada glumica. U januaru  glumac Zoran Cvijanović prenosi poruku dece sa spina bifidom i hidrocefalusom. „Ja nisam bilo ko!“ Na februarskoj strani  Sara Jo u ime dece kaže da je lepo reći „Hvala, izvini, izvoli, molim, da te volim!“

U martu proslavljeni vaterpolista Dejan Savić kaže „Ja verujem u sebe!“, a ko može ovu izjavu bolje preneti nego On. Glumica Bojana Stefanović saoseća sa problemima dece sa spina bifidom i hidrocefalusom a njihova poruka je sledeća „Ja imam pravo na osećanja!“ Da volim, da budem voljen, da me vole! Ja jesam Poseban ali su nam potrebe i osećanja ista.

Glumac Nikola Glišić, pridružuje se Bojani a poruka je „Ja imam pravo da snivam!“ U maštanju i snovima svi smo isti, nema izuzetaka, nema posebnih. Snovi i želje su za sve.

Još jedan glumac Aleksandar Radojičić nosi sledeću poruku: „Ja sam različit i time se ponosim!“ Ali iako sam različit uvek „mogu da kažem NE!“ To je poruka koju će u ime dece preneti poznati vaterpolista i humanista Aleksandar Šapić.

Najbolja sportistkinja u 2017. godini Milica Mandić, u avgustu poručuje:“Ja sam srećna što postojim!“ Slobodan Stefanović, poznati glumac prenosi sledeću poruku dece iz udruženja Hisbas: „Ja živim svoj život!“ Na stranicama u oktobru mesecu nalazi se Branko Lazić, košarkaš Crvene zvezde i zajedno sa tinejdžerima on poručuje „Ja želim da me čuješ!“ Muzičar i pevač Željko Vasić naglašava“Ja mogu!“, a Jelisaveta Orašanin Teodosić, podržava udruženje i nosi sledeću poruku: „Ja želim da mi kažeš Ti to možeš!“

Našu kampanju u prodaji kalendara za 2018. godinu podržali su časopis Nedeljnik i Vulkan izdavaštvo. Zahvaljujemo se svim divnim ljudima koji se trude da pomognu deci sa hidrocefalusom i spina bifidom i da ulepšaju i olakšaju njihove živote.

Donatorskom večerom obeležili smo svetski dan Spina bifide!

 

Udruženje HISBAS pruža podršku deci oboleloj od spina bifide i hidrrocefalusa. Tim povodom 25.oktobra 2017. godine organizovali  smo donatorsku večeru povodom obeležavanja svetskog dana spina bifide i hidrocefalusa. Cilj ove večere bio je da se prikupe sredstva za organizaciju brojnih aktivnosti dece sa ovim oboljenjima. Zajedno smo pokušali da deci sa spina bifidom i hidrocefalusom ulepšamo život i da ga učinimo sadržajnijim. Ova bolest još uvek je nepoznata široj javnosti, a sve više beba u Srbiji se rađa sa spina bifidom i/ili hidrocefalusom.  Brojni gosti koji su nas podržali i prisustvovali donatorskoj večeri omogućii su  da se raširi svest o ovoj bolesti i problemima sa kojima se suočavaju deca i njihove porodice.

DOBRODOŠLI NA HISBAS!

Domaćini večeri bili  Marija Kilibarda i Dejan Pantelić, naši poznati voditelji, a donatorsku večeru i ove godine podržali su Dejan Savić, trener vaterpolo reprezentacije Srbije i najbolji trener na svetu, Milica Mandić, najbolja sportistkinja u 2017 godini.. Decu i naše goste zabavljala je naša poznata pevačica tradicionalne muzike Bilja Krstić, a na bini su joj se pridružili i i Bojana Stamenov, Bojan Marović,  akademsko kulturno-umetničko društvo Mika Mitrović, Belcanto bend i mnogi drugi. Pored velikih imena naše umetničke scene, učestvovala su  i deca iz Udruženja HISBAS koja su pokazala kako, i pored mnogih ograničenja, umeju da se raduju životu i da razvijaju svoje talente.

Posebno zanimljiv deo večere bila je aukcija gde su gosti kupovinom određenih predmeta donirali sredstva za rad udruženja. Pa su see tako na  aukciji našle kapice iz Rija, vaterpolo reprezentacije Srbije, fudbalski dresovi sa utakmice koja nas je odvela na svetsko prvenstvo, dresovi naših poznatih atletičara, reket našeg najtrofejnijeg stonotenisera Karakaševića, grafike i skulpture učenika škole za dizajn i još mnogo toga.

Podršku udruženju pružili su: Jelisaveta Orašanin, Bojana Stefanović, Nataša Kovačević, Aleksandar Radojičić, Aleksandar Šapić, Zoran Cvijanović, Tamara Dragičević i drugi glumci, voditelji i sportisti.

Svako dete, svaki čovek ima pravo na mesto u životu i društvu. Onima kojima su od rođenja postavljeni teži uslovi u životnim utakmicama, podrška znači mnogo. Slogan našeg udruženja „U mom kraju ja sam neko u mom kraju ja sam zmaj“ jasno govori o našoj rešenosti da uverimo decu i njihove roditelje da se vredi boriti i da su mnogi ciljevi dostižni. Hvala divnim ljudima koji su i ove godine podržali našu akciju i učinili deci sa spina bifidom i hidrocefalusom život lepšim.